Et godt underlag får terrassen til at holde

Reklameindhold

Hvem vil ikke gerne have en terrasse, til at grille på, og hygge med familien om sommeren? Hvis det lyder som noget for dig, så læs med her. En terrasse er ikke kun et sted, som skal benyttes til at grille på. Det er også meget vigtigt, at terrassen er rigtigt lagt, og har det rigtige underlag, for at det hele skal være i orden. Udseendet spiller selvfølgelig også en rolle, og derfor findes der massere af muligheder fra fliser til sten. Din terrasse skal have en ordentlig beliggenhed i forhold til huset, for at det er nemt, at bruge den på alle årets årstider. Mange får lavet terrasser i træ, som er hævet over jorden, men hvem vil ikke gerne have en terrasse, udsmykket i sten? Stenterrasser holder også forholdsvis længere, og hvis man har en smule handyman i sig, så er en terrasse heller ikke svær at lægge selv. Terrassen er også nem at vedligeholde, under den forudsætning af, at underlaget under stenene er lagt rigtigt. Der findes utallige muligheder, og måder når man skal lægge sin terrasse. Det er kun fantasien der sætter grænser, og hvis man lægger terrassen selv, så er det endnu lettere. Sten og fliser til terrassen finder i mange varianter. De firkantede sten er dog dem, som er nemmest at lægge selv. Fliserne kan lægges i mange forskellige mønstre, og det giver et flot spil af farver, hvis ikke alle stenene er ens. Nogle eksempler på sten, næsten skabt til en terrasse kunne være betonfliser, herregårdsten, brosten eller en vis som helst andet form for havefliser.

Betonfliser for den hurtige og enkle

Betonfliser er måske den nemmeste, og billigste løsning, hvad der angår fliser til terrassen. Betonfliser kræver ikke meget opmærksomhed, med hensyn til vedligeholdelse og det er bl.a. derfor, at der er så mange der netop vælger dem. Overfladen er jævn og solid, og betonfliser giver et meget enkelt indtryk. De kan nemt lægges på forskellige måder, hvilket også gør, at de er lette at arbejde med. Stenene fås i forskellige tykkelser, og man skal ofte vælge tykkelsen, alt efter hvad flisen skal bruges til. De tynde, som er 5 cm, bruges oftere til terrasser, da den tynde flise ikke kan holde til så meget vægt som den tykke. Bruges betonfliser i indkørslen, hvor der er ekstra vægt fra biler og lignende, vælges de tykke fliser typisk, da de måler omkring 10 cm i højden.

Brosten for et rustikt look

Vil man derimod gerne have, at ens terrasse skal have lidt kant, så kunne brosten nemt være et godt bud. Brosten eller chaussesten, som de også kaldes, er de mest anvendte granitsten omkring huset og i haven. Brosten kan typisk lægges i kanten af en terrasse, eller være hele underlaget for den, det er alt efter smag eller behag. De kan også bruges imellem fliser, for enten at skabe farvespil, eller bare generelt for at skabe et spil på terrassen. Brosten giver et godt rustikt udtryk, og hvis de lægges som kant, skaber det en vis indrammethed. Brosten anvendes dog ofte også til at indramme bede, og kan endda stables til en støttemur. Brosten holder godt, og kan holde til meget slid.

Støttemure for mere privatliv

http://www.fc-beton.dk/stoettemur_132.html

En støttemur er til dem som ikke ønsker, at fortælle hele verden hvad der foregår på terrassen. En støttemur kan nemt give en form for privatliv, samtidigt med at terrassen er forholdsvis åben. Mange ønsker et sted hvor børnene kan lege, og man kan sidde, og hygge om maden på terrassen. Ovenpå en støttemur er der typisk tegl, som matcher husets tag. En støttemur kan både være lav, men også temmelig høj. En støttemur behøver ikke befinde sig omkring en terrasse, det er også ofte set omkring et bed. Ønskes en støttemur omkring ens terrasse, kan det være en god idé, at finde en som matcher huset og haven, for at give det bedste indtryk til førstegangsbesøgende

 

Kommentarer er lukket, men trackbacks og pingbacks er åbne.